måndag 29 augusti 2011

Shopping, verkning och kaniner.

Idag har jag gått lite på stan och handlat kläder samt (efteråt) verkat några hästar och för en gångs skull så har allt gått riktigt bra och smidigt. En sista-minuten ombokning av en stressad kund men då hann jag äta en ordentlig lunch för en gångs skull så det var ju inte så tokigt ;-)
Jag hittade kläder jag trivdes med, trots tidspress, och hästarna var riktigt snälla att verka hela bunten. En av dem har varit lite knagglig tidigare men var nu tillbaka till sitt pigga gamla jag igen och det gladde mitt hjärta, jag har ju verkat henne ganska många år nu.
Sen har jag varit på byggvaruhandel och köpt plywood till kaninbursbyggen.
Jag har nämligen skaffat Gotlandskaniner och har tänkt ha genbank. De har bott här ett tag nu och jag är helt överförtjust än så länge, men med höst och senare vinter kommer större utmaningar. Det är en gammal lantras och skall bara ha gräs och hö, inget kraftfoder normalt sett för då blir de feta. Jag tycker själv att de ser ut som kaniner "borde" se ut, starka och smidiga med full kontroll över sina stora öron och just mina två är väldigt lugna och trevliga. Men det märks att de blir stressade när de rymt för ju längre de är ute desto svårare att få tag på dem...


För övrigt har mina hästar kommit hem ifrån sommarbetet nu, så nu känns det inte lika tomt här hemma längre. Faktum är att med fyra hästar, två katter, två kaniner, typ 20 höns och en dotter på 2,5 år här hemma så är "tomt" inte riktigt rätt ord ;-)

3 kommentarer: