onsdag 2 november 2011

Genki

I lördags hämtade vi vår nya hund, en tvåårig dansk-svensk gårdshund som heter Genki. En glad och trevlig hund som funkat väldigt bra hittils. Just nu håller vi på att träna in framför allt stopp-kommandot så det sitter nog väl för att jag skall kunna bryta av om han börjar jaga något olämpligt som till exempel hönsen. Efter bara två kvällars träning sitter det väldigt bra i en lugn situation, så på någon månad till kanske? Men det är snart dags för dem att stängas in i hönshuset så tills vidare får han gå kopplad dagtid när de är ute.
Jag har verkligen försökt fota honom men det är lika svårt som Zelda och hästarna. Om inte värre!


Vi har varit ut och ridit lite mer också på sistone. Det blir mest "åka häst" i nuläget men det är väldigt trevligt det också. Och vi har haft god användning av Luckys nya rockard! Åh vad hon skall köras i vinter! :-)

1 kommentar:

  1. hejsan jag hittade precis din blogg. Jag har i stort sett haft häst hela livet och alltid varit intresserad av att göra mitt bästa för att hästarna ska få leva så bra hästliv som möjligt. Jag var dock tvungen att göra mig av med hästarna på grund av egen sjukdom i några år. Men nu är jag på g och skaffa en ny och vill då ha barfota, boots, bettfritt, bomfritt, lösdrift osv. Men jag har lite funderingar,finns det nån somverkar naturliga hovar i närheten av vindeln/umeå och hur funkar det på vintern när det är halt, har aldrig haft boots tidigare. Håller de bra, hur länge, vad ska man tänka på? Lösdrift har jag redan tidigare och bomfri sadelhar jag,så det har jag rätt bra kunskap i. Jag har haft mina tidigare hästar barfota, men då verkade av vanlig hovslagare,det funkade ju, men jag hade skor vintertid för halkrisken. Så jag är tacksam för svar och jätte intresserad av allt sånt här.
    mvh Therese Dicklen, maila gärna: t_dicklen@hotmail.com

    SvaraRadera