tisdag 6 september 2011

Hemkommen

Så var jag hemma igen efter en fantastisk helg nere på Birgittas kursgård i Lingbo, utanför Ockelbo.
Det var härligt att få umgås med de andra hovvårdspecialisterna och nörda ned oss fullständigt på hovar :-) Fyra av de som nyss tagit examen höll en liten presentation av sitt examensarbete och det var väldigt intressant!
Sen diskuterade vi naturligtvis administrativa grejer, upplägget på utbildningen och andra viktiga saker.

Sista dagen fick vi se en himla massa bilder och filmer som Ove hade gjort och sedan fick vi förmånen att ta del av en liten demo av Leslie Desmond och jag måste dels uttrycka min beundran för den känslan hon hade för sin häst och sedan blev jag så himla sugen på att jobba lite mer från marken med Kirah. Leslie är mer ute efter att man skall vara partners med hästen (motför en kanske alltför dominerande ledare) och det är ju precis där jag har landat med Ironia och Lucky och jag har kommit att inse att det är det jag skulle vilja med Kirah också.
Det är lättare kanske att vara en dominant ledare, men man har så mycket mer roligt om man kan vara mer som partners eller vänner.

http://www.lesliedesmond.com/

1 kommentar:

  1. Man ska inte vara en dominant ledare utan en ledande kompis!!!!! Jag har alltid strävat efter kamratskap med mina hästar för att få den där samhörigheten som e så fantastisk då den fungerar, så som jag hade med mina två första. Åh känslan e såååå underbar då man har en soulmate som gör allt för en bara för att de vill inte för att de måste:-) Mina nya e på G. Lycka till!!

    SvaraRadera