måndag 30 augusti 2010

Veterinären

Imorgon skall vi få finbesök! Veterinären skall komma och först och främst ta prover på alla 80 getter plus bockarna tror jag så det blir väl 85 djur som skall tas blodprov på för att se så de inte har CAE. Det görs varje år så vi har fått in en fin rutin med löpandebandteknik.
Sedan är det tänkt att han skall avliva gammhunden, han som är senildement och både ser och hör dåligt. Inte kunnat jobba på snart två år den hunden och blir bara mer och mer förvirrad men i övrigt är han ju pigg och mycket fart på så det är lite både och. Men hellre nu när han fått haft en fin sommar än och vänta tills han blir riktigt dålig för härifrån kan det bara gå utför.
Ungefär som min Tubbe då, som är pigg och fart på men det märks ju att han har ont i ryggen och så är det ju det här med att han inte går upp i vikt som båda tyder på allvarligare problem. Veterinären skall titta lite på honom också när han ändå är här, men troligtvis blir det inte avlivning imorgon.
Vi har pratat lite löst om att han skulle kunna gå till slakt men jag känner att jag vill rådfråga veterinären om han tror det är någon idé. Jag hade en önskan om att få skjuta och gräva ned men det blir ju både pappersarbete, grävarbete och så kommer inte kroppen till någon nytta utan blir ju snarare en bakteriehärd i några år framöver. Då är ju slakt mycket smidigare och mer ekologiskt även om det känns lite makabert. Och vad gör man med pengarna? Blodspengar vill jag åtminstone skall investeras i något bra åt de andra hästarna...
I södra Sverige finns det ju en anläggning där man kan frystorka sin häst, det hade jag velat. Då hade man kunnat begrava i lugn och ro utan att behöva vara orolig för att det skall kontaminera dricksvattnet.

Hu va jobbigt att behöva tänka på sånt här!

1 kommentar:

  1. Jag valde nödslakt hemma.

    "Trotjänaravlivning" som det så vackert heter är kanske bättre i tanken än i verkligheten. Slaktmask är säkraste och skonsammaste sättet för ett flyktdjur och kroppen tas om hand på en gång.

    Jag tycker du resonerar väldigt förnuftigt och vad du än väljer så är det rätt så länge det är OK för dig. Avundas inte ditt beslut, skickar varma tankar och styrkekramar.

    //Linda

    SvaraRadera