torsdag 8 januari 2009

Nya boots


Jag har ett relativt angenämt problem i vår. EasyCare kommer ut med fyra nya bootsmodeller och jag måste försöka avgöra vilka som kommer bli mest aktuella att ta in i webbutiken! Alla kommer att finnas i sortimentet men jag har troligtvis inte möjlighet att hålla alla storlekar av alla modeller i lager, tyvärr.

Först och främst har vi Edge. De är lik Bare i att den anpassar sig efter hovmekanismen men skall vara mycket enklare att få på. Både gaitern och sulans mönstring har genomgått förändringar.
Min första tanke är att det låter jättebra att de både är lättare att få på och ändå flexibla gentemot hoven. Men jag som upplevt det som praktiskt med Bare där man inte behövde justera något spänne vill gärna fortsätta ha så få moment som möjligt. Samtidigt har många upplevt det som för svårt att få på Bare så därför har Epics fortsatt vara den absolut populäraste booten hittils. Edge borde vara en lyckad kombo av de två.


Men, så har vi även Glove! Samma som Bare är det bara smack på men liksom Bare är det väldigt noga med storleken och framför allt passformen. Faktum är att det är så noga att de infört halva storlekar och en ny storlekstabell.
De är slimmade, lätta och har varit fantastiska på de hästar där man fått dem att passa. Mitt frågetecken är hur pass konstiga hovar man kan få dem att passa på?

Glove är vardagsversionen av Glue-On, de nya lättviktsbootsen! De är speciellt anpassade för distans och höghastighetstävlingar. En riktig prestationsboot gjord för att vara så slimmad och lätt som det bara går, samtidigt som den garanterat sitter kvar även i de tuffaste förhållanden. Lösningen är ett skal som limmas fast på hoven med Vettec och det är inte en procedur du gärna gör varje dag men å andra sidan har du en boot som garanterat sitter i en vecka för flerdagarseventet eller travloppen eller... eller...!
De kommer säljas i set om fyra och det står att de inte är tänkta att användas mer än en eller två gånger, förmodligen för att det är svårt att få bort allt lim, eller kanske är det lätt att ha sönder bootsen när man tar av dem?

Men den fjärde bootsmodellen kommer jag garanterat att ta in och det är den nya rehab-booten RX. Den är perfekt för hästar som behöver lätta, mjuka boots i sjukhagen eller under lugn utevistelse för att ge lindring vid fång, strålbenshälta och andra hovproblem. De kan även användas vid avel, under transport och liknande men är inte gjorda för att användas vid ridning.

Men vad tror ni? Vilka boots skulle ni helst vilja testa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar